13/03/2020

Us informem que seguint les recomanacions del Govern de Catalunya i en funció de les mesures excepcionals que s'estan prenent per frenar el Coronavirus, hem decidit ajornar la Trobada "Brasil-Món: Resistir i transformar", que teníem previst celebrar el proper 29 de març.

Ara, estem treballant per re-organitzar el calendari doncs, com sabeu, teníem diversos conferenciants i, un d'ells, venia del Brasil.

Tan aviat com tinguem una nova data, us la comunicarem per tal de que ens poguem tornar a trobar al voltant de les Causes d'en Pere Casaldàliga.

Moltes gràcies per la comprensió i per ser al nostre costat.

26/02/2020

TROBADA 2020

Diumenge 29 de març

Escola Drassanes

Nou de Sant Francesc 11-13

Barcelona

BRASIL-MÓN: RESISTIR I TRANSFORMAR

Compromís i militància en temps de feixismes

El novembre de 2018 Brasil escollia un govern feixista. El seu President, Jair Bolsonaro, un capità retirat, fonamentava la seva campanya en l'agitació de l'odi a les minories i ho escenificava amb declaracions agressives cap als pobles indígenes, la pobalció negra, els moviments socials o els col·lectius LGTBI.

Ara, en complir-se poc més d'un any de gover d'extrema dreta, volem saver de primera mà com s'estan concretant i què im​pliquen les polítiques de Bolsonaro.

Volem conèixer directament com ho estan vivint els pobles indígenes; quin efecte estan tenint les decisions ultraliberals sobre els col·lectius minoritaris, sobre els drets socials, sobre l'estrucutra econòmica i sobre el Medi Ambient.

D'una banda, perquè mirarem de trobar explicacions a l'ascens de l'extrema dreta arreu, des de la realitat llatinoamericana i arribant a casa nostra.

D'altra banda, perquè la "utopia continua" -ha de continuar- i, els moviments, organitzacions i grups que defensen la llibertat i la vida també s'estenen arreu, amb noves fòrmules i mètodes d'acció.

En aquests "tempos sombrios", comprendre el present a la llum de la història és un pas imprescindible per a transformar la realitat.

TROBADA

10:00h Inscripcions i recollida de documentació

10:30h Benvinguda i presentació de la Jornada

10:45h BRASIL-MÓN:RESISTIR I TRANSFORMAR, amb Paulo Maldos i David Fernàndez

12:15h Descans

12:45h Col·loqui amb els ponents

14:00h Dinar

16:00h Actuació, amb Priscila Barbosa

16:30h L'ASCENS DEL FEIXISME I EL RACISME A LES INSTITUCIONS, a càrrec de Maria Dantas

17:15h PERE CASALDÀLIGA I ELS MOVIMENTS SOCIALS DE BRASIL, a càrrec de Paulo Maldos

18:30h Comiat

PAULO MALDOS

Ha estat Assessor Especial del Gabinet del President Lula da Silva; Secretari d'Articulació Social amb Dilma Rousseff i Secretari de Promoció i Defensa dels Drets Humans, entre d'altres.

Va tenir un paper clau en la devolució de la Terra Indígena Marâiwatsédé a l'Aragauia. Ha estat assessor polític de moviments socials i manté una estreta relació amb Pere Casaldàliga.

DAVID FERNÀNDEZ

Peridodista i activista social. Forma part de la cooperativa de finances ètiques COOP57. Col·laborador de diversos col·lectius i mitjans de comunicació. Diputat al Parlament de Catalunya (2012 i 2015) per la CUP.

MARIA DANTAS

Brasilera de neixement. Activitsta de lluites socials i pels drets de les persones migrants. Vocal de mobilitzacions de la sectorial de moviments socials i de ciutadania i migracions d'ERC. Actualment és Diputada al Congrés Espanyol per ERC

PRISCILA BARBOSA

Brasilera de neixement. Multi-artista: cantant, contadora d'històries, fabricant de nines. Fundadora de diversos projectes artístics a casa nostra. 

INSCRIPCIÓ

En el moment de l'arribada. Aportació recomanada: 5€.

Dinar: 10€ per persona

Podeu reservar el dinar per correu electrònic fins el 22 de març a:

araguaia@pangea.org

Per més informació:

933176177 (dijous de 18 a 20h)

05/12/2019

D'esperança en esperança

de pessebre en pessebre,

de Nadal en Nadal.

Sempre de nit,

naixent de nou,

Nicodems.

 

"Des de les perifèries existencials";

amb la fe de Maria

i els silencis de Josep

i tot el Misteri de l'infant,

hi ha Nadal.

Pere Casaldàliga

Pàgines