APROFUNDIM CAMINS D'ESPERANÇA

REFORCEM LA COL·LABORACIÓ ENTRE CATALUNYA I BRASIL

"La solució sempre, en tot cas, és l'esperança.

Una esperança, però, que es posi a fer feina,

que sàpiga viure el dia a dia,

que miri de fer amb d'altres

el treball de al justícia i de l'alliberament"

Pere Casaldàliga

Des de l'Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga estem vivint amb preocupació l'actual conjuntura política del Brasil. L'extrema dreta governa el País des del passat mes de gener i els discursos d'odi cap als grups minoritaris; en favor de la passessió i l'ús d'armes; en contra de la llibertat dels Pobles Indígenes; negacionistes d'un canvi climàtic evident i contra la dignitat de la dona es comencen a concretar en polítiques que promouen la pobresa, l'exclusió, el racisme i la manca de llibertats.

Veient que l’avanç de l’extrema dreta i, en general de “la política de l’odi”, no és només un problema brasiler, sinó que ens afecta a totes i tots nosaltres de ben a prop, des de l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga pensem que és necessari donar un pas endavant en el compromís de defensar les “causes del bisbe Pere” que hem estat assumint des de la nostra fundació al 1989. 

Per aquests motius, enguany, volem reforçar els llaços amb l'associació que el bisbe Pere va fundar al Brasil, l'Associaçâo ANSA, de Sâo Félix do Araguaia, per tal de recolzar els projectes i les activitats que duen a terme, dia a dia, de forma concreta, en favor de les persones més vulnerables de la regió de l'Araguaia i en lluita per la democràcia, la justícia, la solidaritat i l'esperança.

Per fer aquest pas, però, necessitem el vostre suport i la vostra participació. Com sabeu, som associacions humils, fonamentades en el voluntariat i en l'empenta de cada una/un de nosaltres. Per això, en aquestes "tempos sombrios", ens cal estar més unides i il·lusionades que mai per poder ajudar als petits camperols sense terra, als pobles indígenes i a les persones que viuen en la pobresa extrema. Com deia el nostre Pere: "mirem de deixar el pessimisme per temps millors".

Molts de vosaltres contribuïu amb l'Associació, però  per tal de poder ampliar la nostra col·laboració amb els projectes que es fan al Brasil de la mà de l'Associaçâo ANSA, us demanem si podeu augmentar la vostra ajuda econòmica o si us podrieu fer socis els que encara no ho sou.

Penseu que amb poc més de 5000 euros l'any podem mantenir, per exemple, el projecte que dona petits crèdits a 300 famílies permetent que muntin o ampliïn negocis per sobreviure. Són aportacions petites, però que beneficien a molts persones!

A més, entre totes/s hem posat en marxa dos nous canals de comunicació, per tal que pugueu conèixer de primera mà quina és la situació al Brasil, quines són les problemàtiques de l'Amazònia, com ha estat i és la tasca del bisbe Casaldàliga en tots aquests anys, etc... volem fer-ho des d'allà, sense intermediaris ni grans ONGs: des de Catalunya a l'Araguaia.

Ens podeu seguir a Twitter amb l'usuari: @CasaldaligaANSA I AL Facebook a la pàgina Casaldàliga-ANSA que hem posat en marxa.

També us convidem a visitar el lloc web de l'Associaçâo ANSA: www.ansaaraguaia.org.br o venir-nos a veure cada segon i quart dijous de mes, entre les 18h i les 20h, a la seu de Justícia i Pau, al carrer Roger de Llúria 126, 3r, 1a, de Barcelona.

Responguem a la por amb unió!

"Sigueu lúcids. Sigueu ferms.

Estigueu units.

Responeu a la persecució amb esperança.

Responeu a la por amb unió"

Pere Casaldàliga