Araguaia, diàlegs amb Pere Casaldàliga per en Carles Cases

El 20 de desembre passat el compositor Carles Cases va presentar al Teatre Kursaal de Manresa el seu nou treball discogràficAraguaia. Diàlegs amb Pere Casaldàliga (Audiovisuals de Sarrià, 2014).

Recollim alguns paràgrafs de la critica musical que Oriol Pérez Treviño va publicar a la web d’enderrock i que la colla de l’Associació Araguaia que vam seguir el concert confirmem que vam viure amb una gran emoció.

Carles Cases i Carme Canela, a la presentació d'Araguaia al Kursaal

...Hi ha dies en la vida de les persones que poden marcar un abans i un després. Personalment, ho confesso, m'anoto la data del dissabte del 20 de desembre de 2014. Aquest dia, al Teatre Kursaal de Manresa, el compositor Carles Cases va veure estrenada la seva nova creació: Araguaia. Diàlegs amb Pere Casaldàliga . Es tracta d'una obra sorgida i nascuda de la seva estreta relació amb el bisbe Pere Casaldàliga, una relació que finalment l'ha empès a compondre una obra personal i íntima, potser com cap altra de les compostes fins ara pel músic sallentí.
 

...lluny del soroll mundà ha invertit més d'un any en la creació d'una obra on el motiu generador de la mateixa ha estat el potent testimoni de Pere Casaldàliga . Si bé és veritat que Araguaia no hagués sorgit mai sense aquest testimoni, no menys cert és que, després de l'audició de dissabte, podem dir que Araguaia transcendeix Casaldàliga per immergir-nos, per sobre de tot, en una obra carregada d'honestedat on la personalitat inquieta i magnànima de Cases l'ha portat a interessar-se per la música brasilera i, per extensió a la música sud americana en general.
Amb la complicitat... del guitarrista Jordi Farrés, coproductor d'aquesta aventura musical, i acompanyat a la veu pels extraordinaris Carme Canela i Rubén Fernàndez i dels grans musics David Pastor Xavier Lozano, Queralt Roca, entre d'altres, juntament amb l' Orquestra de Cambra 48 de Terrassa , la presentació pública d'Araguaia ha de definir-se, necessàriament, com un d'aquests dies que marquen un abans i un després.

Per a la seva estrena, Cases va disposar d'una selecció de quinze peces musicals pertanyents al doble CD, un primer disc de cançons amb lletres extretes dels poemes, escrits en llengua portuguesa, de Casaldàliga, i un  segon de música instrumental que Cases ha batejat com 'Banda sonora', 'suite Araguaia', a voltes pot fer-nos pensar més en la  forma d'un oratori ...

Podeu gaudir d’unes belles imatges i de la música al següent enllaç; http://vimeo.com/111351826

Si encara no teniu el C.D., podeu demanar-lo al correu electrònic;

management@carlescases.com