COVID19: CRIDA DES DE L'ARAGUAIA

Des de l'associciació Araguaia i juntament amb l'associació ANSA de Sâo Félix do Araguaia, hem engegat la campanya "COVID19: CRIDA DES DE L'ARAGUAIA", per tal de recolzar les famílies de petits camperols i els Pobles Indígenes de la regió.

La capanya té 3 objectius:

1. Garantir que totes les persones puguin fer 3 àpats al dia.

2. Facilitat que tothom tingui accés a mascaretes per protegir-se, i 

3. Donar ajuts en forma de diners, perquè les famílies puguin pagar la llum i comprar el gas que necessiten per cuinar.

Trobareu més informació a: https://casaldaliga-causas.org/coronavirus-emergencia-global/

Es necessiten donatius urgents: amb 15 euros una família pot menjar mig mes, amb 30 euros tot un mes, amb 60 euros durant dos mesos. 

Els donatius es poden fer arribar mitjançant el següent número de compte: 

ES25 2100 3200 9222 0116 6326

O bé mitjançant l'enllaç:

https://casaldaliga-causas.org/coronavirus-donatius/

Per qualsevol dubte o comentari us podeu adreçar al telèfon:

623 038 875 

"La solidaritat ha de ser la consigna de vida i un desafiament per la Pau" (Pere Casaldàliga)

A l'Araguaia, més d'un 30% de la població viu sota el llindar de la pobresa, amb menys d'un euro al dia, i el 80% no tenen accés a aigua tractada, ni a xarxes clavegueram.

Tot això, en una regió on hi ha un únic hospital per atendre una extensió com tota Catalunya... i en el qual hi ha només un respirador. Per això, la prevenció és fonamental i és segurament l'única opció que tenen aquestes famílies de sobreviure. 

Preocupen especialment els pobles indígenes, que (ells sí) ja han patit històricament l'efecte d'altres pandèmies i que són especialment sensibles a les afectacions de tipus respiratori. De fet, la meitat del poble Xavante, per exemple, va morir com a consqüència del xarampió que vàrem portar els blancs, a finals dels anys 60. Avui, l'entrada del coranavirus en una comunitat indígena podria significar la fi de tota una cultura.

Necessitem comprar almenys 100 cistelles d'aliments essencials, per tal d'atendre 100 famílies als assentaments més aïllats i a les comunitats indígenes Tapirapé, Karajá i Xavante, per tal que puguin quedar-se a casa seva, amb garanties.

És per tots aquests motius, i entenent les dificultats que ens afecten a tots a casa nostra, que hem engegat aquesta campanya.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

------------ Solidaritat no és donar el que et sobra, sinó compartir el que tens ------------